På Julen får man ta från det undre lagret...


I dagens Aftonblad får man rösta på favoritpralinen i Alladins chokladask. Naturligtvis ligger Trillingnöten och Gräddnougaten i topp. Själv föredrar jag den ljusa chokladen i Paradisasken. Jag är personligen mer eller mindre övertygad om att det försiggår något skumt fuffens i chokladfabriken. Hur skulle man annars motivera att vissa riktigt elaka bitar har fått fortleva år från år, som till exempel de trista tryfflarna, körsbären och den beska marsipankonfekten, medans andra ljuvliga gotter försvinner fortare än man hinner svälja??

Vart tog till exempel den Spanska nougaten och Mandelsplitten vägen??

Rent krasst.... hur brukar det se ut i era chokladaskar därhemma? Vilka bitar blir kvar till sist? Är det inte så hos er också att ni slits mellan snålheten och sötsuget nån gång fram i januari, och till sist stoppar in 'de förhatliga' i munnen bara för att få lägga kartongen i pappinsamlingen och bli av med den i den allmänna julbortstädningen.

Min misstanke riktar sej mot chokladpamparnas och deras sannolika svågerpolitik. Förmodligen är det någon med släktskap i ledningen som hittat på 'de förhatliga' och uppbär någon form av 'stimpengar' för dem. Däremot är det nog fattiga uppkomlingar med klockren chokladkänsla som uppfunnit 'de bortplockade', därav utfallet. Morr!!

Det är nog ingen slump att det skapats ett reklaminslag om fenomenet - På julen får man ta från det undre lagret! Jag föreslår chokladpamparna att snegla på Aftonbladets chokladtest och sanera bort otäckheterna för att istället genast återinföra den Spanska nougaten, Mandelsplitten och göra dessa i flera exemplar istället. Lyss till folkets röst. Folkomröstning är ingen dum tanke. På så vis skulle var och en hitta det man ville ha redan i det övre lagret och uttrycket 'God Jul' kvalitetssäkras. Amen

http://www.aftonbladet.se/matvin/article4060183.ab


RSS 2.0